Тістоміс - сучасне обладнання, яке використовується для замісу тіста, так само без нього не працює жоден хлібопекарський завод або підприємство, а також кондитерські.
Тістоміси поділяються на два види, один використовується для замішування крутого тіста, другий вид використовують для замісу дріжджового тіста.
Якщо говорити про принцип роботи, тістоміси теж поділяються на два види: S-подібні, Z-подібні.
Якщо розглядати, з чого складається тістоміс, то можна виділити три основні складові:
- Привідний механізм
- Місткість для тіста
- Месильний орган
У свою чергу місильний орган може бути вертикальним або горизонтальним. Тістоміси, у яких вертикальний місильний орган, так само ділиться на тістоміс з самоперекидною ємністю та зі стаціонарною.
Але як і будь-який механізм, тістоміс вимагає дбайливого ставлення з боку персоналу, періодичного технічного обслуговування та ремонту. Як каже старовинне прислів'я: як помажеш, так і поїдеш. Періодичний огляд, профілактичні роботи – це запорука непоганої роботи тістомісів.
<< Назад